Compass Plus: REBOOT Itthon!
Ezért érdemes hazaköltözni Magyarországra – Kerekasztal-beszélgetés

Külföldi munkavállalóként fontolgatod a hazatérést, de nem tudod, milyen lehetőségek várnak rád itthon? Őrlődsz, hogy itthon hogyan és hol tudsz majd érvényesülni a munkaerőpiacon? Nem tudod, hazatérve milyen támogatásokban részesülhetsz? Ez a beszélgetés Neked szól!

A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
👉 Szabó Zoltán – General Manager, BT (British Telecommunications)
A BT Magyarországon 1999 óta van jelen, a BT ROC szolgáltató központot pedig 2007-ben nyílt meg. A magyar SSC-szektor meghatározó tagjaként mára már 2500 munkavállalójuk dolgozik azon, hogy a világ távoli pontjain tevékenykedő nagyvállalatok változatos telekommunikációs igényeit kielégítse.
👉 Zeitler Ádám – Head of Solutions Lab, Milestone Institute
A Milestone Intézet kétszeresen is a társadalmi haladás katalizátora kíván lenni: egyfelől a kutatás, a társadalmi cselekvés és a vállalkozói kezdeményezések kivételes központjaként, másfelől nemzetközileg elismert oktatási programja révén, amely Magyarország majdani vezetői közösségének inkubátora.
👉 Pelle Dávid – alapító, Compass Plus
A Compass Plus egy online platform a magyar munkaerőpiac és az azzal kapcsolatos nemzetgazdasági fejlesztő faktorok tényszerű, egységes bemutatására. Célja, hogy a jelenleg külföldön élő, főként kvalifikált, elsősorban gazdasági, adminisztráció és technológiai területen dolgozókat segítse a hazatérésben, a magyar munkaerőpiac pozitív jellegzetességének bemutatásával.
👉 Drótár Péter – Senior Technical Recruiter @ Bitrise a 2014-ben alapított magyar tech startup jelentős sikereket ért el világszerte és jelenleg is Budapest van a székhelye
👉 Nagy Sándor – Business Unit Manager, MPS
Sándor 2008 és 2014 között élt Angliában, ahol szoftverfejlesztőként majd pénzügyi területen Technical Team Lead-ként dolgozott egy trading applikáció fejlesztésén.
👉 Kocsy Klaudia – PhD hallgató
Klaudia molekuláris biológus, jelenleg stroke témakörben végez PhD kutatást a Sheffieldi Egyetemen. Három és fél éve költözött Angliába, a hazaköltözést jövőre tervezi.