Hazánk Európai Uniós csatlakozása óta a magyar munkavállalók kivándorlása folyamatosan növekvő tendenciát mutatott, 2017-re csaknem 600.000 magyar honfitársunk döntött amellett, hogy külföldön keresi boldogulását. Demográfiai szempontból nagyrészt a 25-35 éves korosztály van többségben, többnyire középtávra, 1-5 évre választották a határainkon kívüli munkavállalást és munkát. Az ENSZ által elvégzett 2017-es kutatás alapján kicsivel több, mint 600.000 főről beszélünk, amikor a kivándorolt populációt említjük.

Forrás: MNB Versenyképességi Program 2019

Egy részük azonban 2017 után úgy határozott, hogy különböző okokból hazatér. Ezek többnyire családi, szociális (barátok, rokonok) okok voltak, de jellemző volt, hogy megszerezték azt az erőtartalékot, amelyre egy hitel kifizetéséhez vagy ingatlan vásárlásához szükségük volt, így hazajöttek.

2019-ben a Magyar Jegybank felismerte, hogy készülő versenyképességi programjáknak része kell, hogy legyen a hazatérő magyarok támogatása vagy éppen a még kint élő populáció hazacsábítása. Ezen program része, hogy különböző döntésekkel támogassák a hazatérő magyarokat. 

A KSH mérése szerint a kivándorló magyarok populációjának többsége még nem érte el a 40 éves kort és a diplomások aránya  közöttük majdnem kétszerese a hazai lakosságon belül mért aránynak. Emiatt is fontos a magyar vezetés számára, hogy ezek a munkavállalók hazatérjenek.

Ennek érdekében négy fontos intézkedéscsomagot javasol a dokumentum. Az első ezek közül talán a legfontosabb, ez pedig a bérek felzárkóztatása a hazai hiányszakmákban. Ez alatt természetesen nem csupán a fizikai vagy fél-fizikai munkaköröket értik, hanem a régen aktuális szoftverfejlesztői,  villamos- és gépészmérnöki, építőmérnöki és számos fehérgalléros, felsőfokú végzettséget igénylő szakmát is. Igaz, hogy az állam elsősorban az állami szektorban dolgozó, ebben a szakmában jeleskedő munkavállalók béreit tudja direkt emeléssel szabályozni, azonban ez a munkaerőpiaci bérfejlesztést folyamatosan támogatja. Ennek megfelelően, ha emelkednek a bérek az állami szférában ezen szakmák tekintetében, az a versenyszektorban is emelést okoz, hogy versenyképesek maradjanak a cégek a munkaerőpiacon. Utóbbi tendenciát jelenleg is megfigyelhetjük, a 2016-os KSH általi mérés szerinti bruttó átlagfizetések legalább 15%-kal emelkedtek 2020-ra az említett szakmákban.

Forrás: MNB Versenyképességi Program 2019

A második fontos intézkedés a családi adókedvezmények és igénybe vehető családtámogatási intézkedések népszerűsítése és ezek kiterjesztése. Ezek között említhető a gyermekek születése után igénybe vehető állami támogatások összessége, mint például a GYES, GYED, CSED vagy a családi pótlék és családi járulékkedvezmény. Nagyobb súllyal eshet a latba az elmúlt években kiterjesztett és rendkívül népszerű CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény), mely már 2 gyermektől is igénybe vehető. Illetve a friss házasoknak nyújtott első házasok adókedvezménye is. Emellett a friss házasok 2019 óta igénybe vehetnek 10 millió forint összegű kamatmentes hitelt is.  

Az állam támogatja a hazai tulajdonú cégek külföldi toborzását is, azaz például a toborzási költségek leírása, adókedvezmény biztosítása a hazatért munkavállalók után, vagy a külföldi hirdetésekhez nyújtott támogatások is ösztönözhetik a magyarországi cégek törekvéseit. Ezen felül, amennyiben a hazatérő munkavállaló a szakmáján kívül helyezkedik el, nagyobb mértékű adókedvezményt vehet igénybe. 

A negyedik fontos pont a külföldön szerzett diplomák és szakképzettségi bizonyítványok elfogadtatásának, honosításának az egyszerűsítése. Ennek megfelelően az Oktatási Hivatal egyes esetekben akár ingyenessé is tette a szakmák magyarosítását.

Tehát ha hazatérést fontolgató magyarként ezeket a sorokat olvassa, érdemes ismét tájékozódnia, hiszen a kivándorlás idejében lényegesen alacsonyabbak lehettek a bérátlagok, mint amit jelenleg kínál a hazai munkaerőpiac. Emellett a családalapítást könnyítendő számos intézkedést foganatosítottak a hazatelepülés elősegítése érdekében, így egyszerűbben szólva egyes esetekben a munkabére “többet érhet” itthon, mint korábban.